Reis t/m 22 september - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jan Streunding - WaarBenJij.nu Reis t/m 22 september - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jan Streunding - WaarBenJij.nu

Reis t/m 22 september

Door: Jan Streunding

Blijf op de hoogte en volg Jan

28 September 2007 | Nederland, Amsterdam

20-09
Het was koud bij het opstaan: 3 à 4 graden. We hebben de eerste 5 km gezamenlijk gefietst. Na 2 uur wordt het weer lekker warm. We fietsen door een prachtig gebied met hele mooie rivieren. Elke dag kruisen we er wel een stuk of 7. We kamperen in Ax op 1500 meter hoogte.
Het is nu 18.15 en we moeten nog eten. Direct achter mij een mooi beekje en op 7 meter afstand staat mijn tentje. De etappe van vandaag was 116 km.
Morgen naar Andorra. 65 km waarvan 50 km bergop.

21-09
Mijn collega-fietsers zijn op een paar na allemaal ervaren fietsers. Iedereen heeft wel eens een of meer zware tochten gemaakt. Vanmorgen direct met klimmen begonnen. Heel zwaar: er ging nog geen meter omlaag. De laatste 27 km alleen dalen. 9 a`10%. Niet leuk, veel te steil en dus alleen maar remmen: lamme vingers. Op de hoogste top was de lunch: heerlijk en een heel mooi uitzicht.
La Vella is de hoofdstad van Andorra is druk en de camping zowat midden in de stad. Gelukkig toch vrij rustig.

22-09
We begonnen na 20 km lichte daling aan een klim van 25 km. Best zwaar. Daarna aldoor lichtelijk dalen. De laatste 6 waren weer bergop. Ik heb vandaag de eerste 70 km alleen gereden en de laatste 70 km met Arnoud en Matthew. kop-over-kop. Was leuk. We hadden weer schitterende vergezichten. Ik had vandaag een hele goeie fietsdag. Ik heb de 141 km heel lekker gefietst.

• 29 September 2007 - 10:05

T/W:

ha jan
    wat fijn die berichtjes van jou. hoe is tie??? begin je elke dag met hetzelfde enthousiasme als de eerste paar dagen, of zie je wel eens tegen een bepaalde etappe op? is je griep weer helemaal overwonnen? Krijg je veel pasta met tomatensaus, of is het eten lekkerder?
    Als je straks thuiskomt is het lekker tijd voor stampot en snert!!
    Ik wens je nog heeeeeel veel "hele goeie fietsdagen", good luck

• 29 September 2007 - 14:25

Sieny En Andries :

Hallo Jan,
    We hebben net je berichten gelezen,hoop dat je weer helemaal gezond bent.
    En langs deze weg wensen we jou veel sterkte en gezondheid toe,voor deze uitzonderlijke monstertocht.
    Maar,wees vooral voorzichtig.
    Tot ziens Sieny en Andries Brans

• 29 September 2007 - 16:26

Harry:

Moi Jan,

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heb ik je site gevonden. Klasse dat jij zo'n reis aandurft, een avontuur op zich waarin jij vast van alles beleeft. Ik zal je blijven volgen en hoop op veel mooie foto's.

Gr. en geniet ervan.

Harry Mulder

• 30 September 2007 - 12:28

Etty En Jan:

Hoi Jan,
    Wij wensen je vandaag wel heel veel succes met de kortste trip van alles, en misschien wel de moeilijkste in deze monstertocht.Morgen krijg je wel wat voor de kiezen.
    174 km. Petje af voor je dat je dit kan volhouden !! Natuurlijk blijven we je volgen en steunen van dag tot dag.
    Stuur een s wat fotos op als je daar kans voor hebt.

Groeten Etty en Jan

• 30 September 2007 - 14:33

Ellen Janssen:

zet um op Jan, gaat goed zo, flink hoor, we zien je in Dakar, heel veel succes

• 01 Oktober 2007 - 08:05

Fam. Heidekamp:

Leuk te horen dat na een "Grieperige" begin nu alles goed gaat, we blijven de verslagen volgen.

• 01 Oktober 2007 - 14:13

Fam Velt:

Ha die Jan,

Lees net je berichten wat door. Het lukte mij om een of ander reden niet om op de site te komen. Eindelijk dan toch. Dus ik dacht gelijk maar even een berichtje maken. Zo te horen gaat het je voorlopig nog goed af. (Had eigenlijk ook niet anders verwacht) Als een iemand dit kan presteren, ben jij het wel. Nou Jan ik zal je vanaf nu regelmatig volgen via de site. Zet hem op.

Groet uut Pekel,
    Harm, Inge en de kids.

• 01 Oktober 2007 - 18:59

Simon Koster:

Ik weet best wat het is om een duursport te bedrijven, maar om zo,n prestatie te leveren moet je wel echt super zijn.Ik wens je voor de rest veel sterkte en een prima gezondheid.

• 02 Oktober 2007 - 12:09

Anton En Gre Nagenga:

Hallo Jan
    We volgen je steeds op de site geweldig dat je dat presteerd ga zo door want jij kan het.
    de groetjes anton en gre.