Reis t/m 19 september
Door: Jan Streunding
Blijf op de hoogte en volg Jan
24 September 2007 | Nederland, Amsterdam
15 09-2007
105 km
Om 6 uur opstaan, douchen en eten. Daarna de tent afgebroken en om 8 uur vertrokken voor 105 km, . ’s Morgens mistig tot tien uur, daarna werd het weer beter. De eerste 50 km gingen vooral berg op, wat niet al te zwaar was en wel mee viel. Ik heb wel lekker gefietst en we kwamen door een prachtige omgeving. Om kwart voor twee zou de aankomst zijn op de camping: het werd iets later. We stonden aan een groot stuwmeer. Heel mooi en we eten soep en stokbrood. En de nodige vitamientjes (sapjes) die heb je dan wel nodig na zo’n dag. Om half acht was het avondeten, nadat iedereen gedoucht had en elkaar bleef steunen. Het is natuurlijk zeer inspannend iedere dag, dus om negen uur weer slapen dat heb je dan wel nodig.
16- 09-2007
128 km
Een nieuwe dag en goed geslapen. Vandaag 128 km waarvan na 20 km, de 2e 30 km berg opwaarts ging. De mooiste etappe tot nu toe, geweldig: dwars door de Cevennen, 50 km lang geen huis gezien langs de rivier de Tarn, prachtige vergezichten, zo mooi. Heb ik in heel frankrijk nog niet gezien. ‘s Avonds weer schrijven naar mijn familie en bekenden: dat ontspant me. Het is nu 18.15 uur.
17 -09- 2007
116 km
Vandaag was het net als de dag van gisteren: een mooie rit en een prachtig zonnetje, tenminste ….We waren net binnentoen we een onzettende onweer met veel regen kregen; wel 20 minuten lang.
Kees is 61 jaar, Jennie 60 jaar en Edwin 40 jaar. M’n fietsmaatjes hebben vandaag niet zoveel te melden. Wel heel veel genoten van de omgeving en de zware tocht, waar we wel moeite mee hadden, dus weinig te vertellen we zijn voor negen uur naar bed gegaan.
18-09-2007
Een bewogen dag vandaag. Bij het wakker begon de dag niet goed: wakker worden met regen is niet goed en hoe deze dag zou worden kon niemand wat van zeggen.
Na 10 km werd het eindelijk droog, we moesten ongeveer met elkaar 25 km klimmen.
Daarna begon het te nevelen, hoe hoger we kwamen, des te erger werd het. Op de top was het trouwens ijskoud, regen, stormen, we zijn zowat van de fiets afgewaaid.
Nadat we met de daling begonnen, begon de zon weer te schijnen en werd het warmer.
Gelukkig voor alle deelnemers. Iedereen had zoiets van, als dit aanhoudt, houden we het deze dag niet lang vol, maar toen het zonnetje weer begon te schijnen, kreeg iedereen er weer zin in.
19-09-2007 RUSTDAG in Carcassonne
Prachtige mooie dag , weer zit in de korte broek en blote lijf te schrijven .
Carcassonne is een heel mooie stadje uit de Romeinse tijd. Ik zit op het moment prachtig alleen op de camping: iedereen is de stad in. Nou, dit was het weer. Ik heb de berichten vanaf 19 september naar mijn vrouw Truus gestuurd. Zo gauw die binnen zijn, worden ze weer op mijn web geplaatst. Daar zorgen andere mensen voor in Oude Pekela. Waarvoor mijn dank !!!
Groeten van,
Jan Streunding