Reis t/m 2 oktober
Door: Jan Streunding
Blijf op de hoogte en volg Jan
07 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam
Het was koud vannacht -3graden.We zaten op een hoogte van ongeveer 1500 meter.
‘s Morgens toen we op de fiets stapten was het ijskoud. Na 20 km fietsen moest ik van de fiets af om mijn linkervoet te masseren. Na 5 minuten kwamen 2 medefietsers langs en die hebben om de beurt mijn voet gemasseerd tot er weer gevoel in kwam.
Ik ben later nog 3 keer van de fiets geweest om te lopen. Later bij de lunch werd het warmer toen ging het beter. We komen door zulke mooie gebieden. Fietsen is op deze manier geweldig.
Er zijn gisteren bij de lunch een paar mensen in de bus gestapt. Het was ook een hele zware etappe. De meesten zijn aan een rustdag toe vooral de ouderen. We staan nu op een hele mooie camping en ik ga op tijd slapen.
29 september
Heb goed geslapen maar het heeft geregend. Alle was die buiten hing is weer nat. Het wil maar niet drogen. Ik heb nog steeds wat last van mijn kuit. De verpleegkundige wil dat ik naar het ziekenhuis ga om een foto te laten maken. Naar mijn idee niet nodig, want ik weet wel zeker dat het niet ernstig is. De ergste pijn is over en ik heb nog wat dikke enkels. Ik zit dus deze hele rustdag braaf met mijn benen omhoog. De anderen zijn naar de stad – 6 km verderop. Ik vermaak mij prima: puzzelen en een mooi reisverhalenboek over Afrika.
30 september
Ik heb niet zo heel lekker geslapen. De tweede helft ging het fietsen beter dan de eerste helft. De tocht was 98 kilometer. We hebben ook nog 8 km omgereden. Het was de makkelijkste etappe tot nu toe. Morgen hebben we een lange etappe. Ik voel me prima en het was weer een mooie rit vandaag. Wel weer twee uitvallers: ééntje met liesblessure en de ander kreeg na 3 km kramp in het bovenbeen en kon dus ook niet verder fietsen. Elke rit is weer anders: zoveel te zien en zoveel verschil in omgeving. Het verveelt nooit.
1 oktober
Ik ben fit opgestaan en het was een mooie rit: 30 km alleen door druivenvelden die later overgingen in korenvelden. Zeer heuvelachtig. Later werd het ruiger: 30 km geen huis gezien tot we in de bergen kwamen. Na 140 km moeten we 20 km klimmen en de laatste km weer afdaling. Ik had een goede fietsdag. Ik heb wat foto’s genomen onderweg en ik was om 17.15 uur weer binnen. De laatsten pas om 18.45. Het was ’s middags 31 graden. De temperatuurverschillen zijn groot tussen ’s morgens en ’s middags. We hadden vandaag een rit van 174 km.
2 oktober
Weer goed geslapen. We hadden vandaag een rit van 138 km die niet al te zwaar was met één klim van 10 km. De rest was heuvelachtig en voerde aldoor tussen de olijfbomen door met mooie vergezichten. Ook dit was weer een goede dag en ik was om 5 uur binnen. Eerst even soep met stokbrood eten, dan de tent opzetten en lekker douchen.
08 Oktober 2007 - 19:05
Simon Koster:
Als ik deze verslagen zo lees, krijg ik steeds meer respekt voor degene die zo,n monstertocht volbrengt. Ik hoop voor je dat je de rest van deze tocht in goede gezondheid mag volbrengen.Heel veel succes. -
08 Oktober 2007 - 21:20
Geertje Mik :
jan, ik heb heel veel respect voor jou. Ga zo door en ik hoop dat je het gaat halen. in ieder geval veel succes en tot ziens en de groetjes van wim en geertje. -
10 Oktober 2007 - 09:21
Tim Van Quathem:
Dag Jan,
Over 2 weken sluit ik aan bij jullie en rijd ik Tiznit-Dakar. Ik heb echter nog geen afspraakpunt gekregen in Tiznit. Zou het mogelijk zijn om dit aan de organisatie te vragen en mij te laten weten?
Tot binnenkort!!
timvq@yahoo.com -
22 Oktober 2007 - 18:36
Harm, Inge En Kids:
Beste Jan,
Het zullen nog een paar zware dagen worden, lijkt mij zo. Toch ben ik er van overtuigd dat jij deze rit met een goede afloop gaat neerzetten. Wij vinden het werkelijk fantastische wat je doet, en ons respect kan niet groot genoeg zijn. Echt super Jan wat je flikt. Nog heel veel succes voor de laatste weken.
Groet uut Ole Pekel.
Harm,Inge en kids